02 Dic 2009

L'informatiu.com, nou diari digital

Escrito por: francesclopez el 02 Dic 2009 - URL Permanente

L'Informatiu és un diari valencià per als nous temps (segons la informació que m'arriba per correu electrònic). Informació d'actualitat, cultura, esports i municipis de l'Horta (segueix la publicitat). A la secció d'opinió trobareu signatures de la mesura de J.J. Pérez Benlloch, Pau Alabajos, Francesc Mompó, Manolo S. Jardí, Conxa Raga o Rafa Marí (haurem d'estar expectants perquè ens podem trobar textos d'interés).

Crec que val la pena que estiguem pendents de les novetats i la informació que ens ofereixen; ens agradaria més que fora íntegrament en la nostra llengua (també hi ha un espai prou important de notícies i articles d'opinió en castellà). De tota manera, el naixement d'un nou mitjà de comunicació (i, per tant, d'informació) és un esdeveniment del qual ens hem de felicitar sempre i, si hi té presència la nostra llengua, encara més.

Hui, sense anar més lluny, ens informa sobre la manifestació que el sector de l'Ensenyament va fer per demanar a Font de Mora que acomplisca el calendari de negociacions que es va comprometre a portar endavant el curs passat per la millora de l'escola pública.

Felicitats per la iniciativa.

Compartir

  • Eskup
  • Tuenti
  • Meneame
  • Bitacoras
  • iGoogle
  • My Yahoo
  • My Live

zar-linda dijo

Siempre es importante el nacimiento de un nuevo diario, cuanta más pluralidad haya de medios, imagino que más posibilidades de estar informado objetivamente de lo que pasa a nuestro alrededor. Entiendo, Francesc, aunque no lo compartas, que es bueno que haya partes escritas en castellano, supongo que en el país valenciano no todo el mundo hablará catalán, toda esa gente de otros lugares que se ha establecido allí, aunque con el tiempo vayan aprendiendo algo, supongo que para ellos será mucho más fácil leer en castellano, si ha sido su lengua de siempre. Estoy pensando especialmente en todos esos jubilados del norte, que han optado por buscar el buen clima del levante para pasar sus últimos años.
Feliz domingo.
P.D. ya se me había olvidado poner las palabrejas. !Vaya tostón, ¿no?!

francesclopez dijo

Estrella, benvinguda siga la informació si és objectiva, en castellà i en valencià. En el meu apunt subratllava el fet que note a faltar més la presència del valencià perquè els periodistes que escriuen ho han fet en altres mitjans o ocasions també en valencià i, en un diari digital, és ben senzill donar l'opció al lector de la tria mitjançant la traducció.
B7s

Violeta

Violeta dijo

Hola,
només una objecció: parlar d'objectivitat periodística és ambiciós, anacrònic i... perillós. Per això ja fa anys que al món del Periodisme s'evita aquest terme. Tots tenim un punt de vista i això és inevitable, també per als periodistes, i positiu, sempre que es reconega i que el lector el tinga en compte: la propietat del mitjà, la seua línia editorial, la procedència i posicionament del periodista... Les dades poden ser objectives, però només amb l'acte d'escriure-les ja esdevenen una interpretació. Més que d'objectivitat, doncs, convé parlar, doncs, d'informació redactada amb criteris raonables, amb coneixement i amb independència dels interessos polítics i econòmics.
Per cert, no he trobat enlloc qui ha muntat L'Informatiu. Es diu que "un grup de periodistes" i que no n'hi ha cap grup empresarial, però, quins periodistes? Sabem quines són les signatures de la secció d'opinió (que ja les vorem amb el temps) i no ens diuen qui està darrere? Algú ho sap?
Salutacions,

francesclopez dijo

Violeta,
gràcies per visitar-nos, informar-nos i comentar. El teu punt de vista m'ha semblat molt interessant.
Només una precisió d'interpretació semàntica potser; al meu entendre, l'objectivitat en sí no és "perillosa", tot al contrari, el que és "perillós" és acostar-se a qualsevol mitjà sense criteri, com una ànima càndida que pensa que tot el que hom diu als mitjans de comunicació o escriu és cert i fiable al cent per cent.
Com bé dius, qualsevol text periodístic, com l'enquadrament d'una fotografia, és una visió parcial i concreta d'una determinada realitat feta per una o més persones i, per tant, comporta, al darrere, una mínima o màxima, això depèn del mitjà, ideologia (interessos polítics o econòmics, com tant bé apuntes), la selecció particular i interessada de la informació i la major o menor professionalitat a l'hora de contrastar les dades per part del periodista perquè aquestes siguen suficientment fiables.

No et puc contestar a la segona part de la pregunta. Jo també estic interessat en conèixer qui està al darrere de la iniciativa i ja tinc algunes dades. Quan dispose de la informació completa, te la deixaré ací.
Salutacions cordials.

Escribe tu comentario

francesclopez

ver perfíl

Avatar de francesclopez

Aquest bloc està adreçat als alumnes d'ESO i de Batxillerat; especialment, als de l'assignatura de Valencià: llengua i imatge i Valencià: llengua i literatura de segon de batxillerat. En ell trobareu anotacions, propostes d'exercicis, propostes de treballs...
Podeu baixar-vos els continguts i visitar les pàgines, que us aconsellem, on trobareu informació sobre cinema, publicitat, comentari de textos, llengua i literatura.
També em reserve un espai personal en les pestanyes Temps d'hivern i Temps d'estiu.

Tags

Text

Suscriu-te

Selecciona el agregador que utilices para suscribirte a este blog (también puedes obtener la URL de los feeds):