02 Jun 2010

VI CICLE DE MÚSICA. Museu de l'Horta Sud (Torrent)

Escrito por: francesclopez el 02 Jun 2010 - URL Permanente

Dijous 3 de juny. Primera sessió del VI cicle "MUSICA AL MUSEU"

20 hores. Conferència : "La dona en el cant tradicional" a càrrec de Josemi Sánchez.

La dona ha jugat un paper transcendental en la custòdia i transmissió dels repertoris musicals tradicionals i n'ha monopolitzat alguns gèneres concrets -balades,cançons de bressol, cuplets de magatzem, determinats cants religiosos... -. L'espectacle que estrenarem en aquesta primera sessió pretén oferir una mostra d'aquestos cants típicament femenins.

En acabar la conferència, sopar faixat al corral del museu.

22:30 hores.Concert amb: Teresa Segarra, Empar Sanchis i Lluïsa Mompó.

Teresa Segarra (Paterna). Una de les veus femenines més conegudes en l'àmbit del cant d'estil i les albaes. Ha participat en diverses formacions de música tradicional -Xafarnat, Grup de Restauració Folklòrica, etc. - i ha estat fundadora del grup La Beniterrània, amb el qual enregistrà el disc Sentiments.

Empar Sanchis (Aldaia). Especialitzada també en el cant d'estil i les albaes, forma part del grup Va de Cant i és una de les cantadores habituals de la Colla Brials, amb qui a hores d'ara prepara un disc monogràfic sobre la tradició musical de l'Horta.

Lluïsa Mompó (Aldaia). Cantadora del Grup de Danses l'Olivar d'Alaquàs amb el qual ha recorregut bona part de la geografía valenciana.

Compartir

  • Eskup
  • Tuenti
  • Meneame
  • Bitacoras
  • iGoogle
  • My Yahoo
  • My Live

Tags: ,

Escribe tu comentario

francesclopez

ver perfíl

Avatar de francesclopez

Aquest bloc està adreçat als alumnes d'ESO i de Batxillerat; especialment, als de l'assignatura de Valencià: llengua i imatge i Valencià: llengua i literatura de segon de batxillerat. En ell trobareu anotacions, propostes d'exercicis, propostes de treballs...
Podeu baixar-vos els continguts i visitar les pàgines, que us aconsellem, on trobareu informació sobre cinema, publicitat, comentari de textos, llengua i literatura.
També em reserve un espai personal en les pestanyes Temps d'hivern i Temps d'estiu.

Text

Suscriu-te

Selecciona el agregador que utilices para suscribirte a este blog (también puedes obtener la URL de los feeds):