03 Jun 2008

La Revisió del Pla General de Ordenació Urbana de Valencia

Escrito por: EUROTOPIA el 03 Jun 2008 - URL Permanente

El passat 22 y 23 de Maig vaig ser convidat pel grup municipal socialista a unes jornades sobre ‘La Revisió del Pla General de Ordenació Urbana de Valencia’ en les que es varen desenrotllar 14 tallers sobre distints aspectes del PGOU.

Foren exposades les seves conclusions en la cloenda, en la voluntat del grup municipal de obrir al debat i aprofitar les idees dels especialistes i interessats en el tema per a fer les seves propostes.

Vos les adjunte junt a una interessant presentació que m’han enviat en la que fan un recorregut pels distints plans des 1946 fins arribar a aquestes propostes:

Propostes del PSPV per a una Ciutat Creativa, Innovadora i de Qualitat
1.Clúster urbà portuari

Remodelació de la Zal, generat una Ciutat d’usos terciaris d’alt valor afegit, recuperant l’horitzó i restaurant el paisatge.

2.Parc Aquàtic i esportiu

Adequació, en relació amb l’anterior, del tram final del Nou Caixer del Túria per a usos aquàtic i esportius enllà del Pont d’Alacant.

3.Parc Urbà Dotacional

El Parc Central com espai lliure servidor de la Ciutat interior i com a sistema de dotacions terciàries.

4.Via Verda

Malla de interconnexió de espais públics remodelats a favor de la convivència urbana i de lligament de jardins i parcs existents.

5.Parc Fluvial del Túria

Associat a les hortes de Campanar comptaibilizant l’ús ciutadà com a espai lliure i la proximitat del Riu

6.Hortes Urbanes

Nova concepció de certes parts de l’Horta per cultius amb sentit educatiu i d’oci amb la fi de mantenir-la activa. Pot establir-se en molts llocs del territori.

7.Parc Esportiu Faitnar

Rebria la demanda massiva d’events musicals,recreatius,esportius

8.Parc Empresarial Vara de Quart

Per allotjar-hi activitats productives vinculades al Terciari Avançat més innovador.

Aquestes iniciatives comptem al seu favor en la conjuntura actual, suposant una gran millora per a gaudir de la Ciutat.

· La manca de pressió urbanística

· La necessitat de terres productives.

· No suposar inversions astronòmiques

La Revisión del Plan General

Definir el futuro de la ciudad a través de un plan urbanístico representa un momento importantísimo en la historia de una ciudad. No parece, sin embargo, que esta circunstancia esté generando el nivel de información y debate que merece.

Joan Olmos El País 30/05/2008

Alborch apuesta por levantar torres en la ZAL

La portavoz del Grupo Socialista en el Ayuntamiento de Valencia, Carmen Alborch, y el concejal y arquitecto Vicente González Móstoles, apostaron ayer por recuperar los terrenos de la Zona de Actividades Logísticas del Puerto de Valencia y levantar rascacielos. La iniciativa socialista forma parte de los ocho proyectos y 33 alegaciones presentadas por el Grupo Socialista al nuevo Plan General de Ordenación Urbana (PGOU) de Valencia que se halla en tramitación.

El País - Valencia - 30/05/2008

VIA VERDE (blog)

Via Verde (Fundación caja de arquitectos)

Compartir

 • Eskup
 • Tuenti
 • Meneame
 • Bitacoras
 • iGoogle
 • My Yahoo
 • My Live

Escribe tu comentario


Si prefieres firmar con tu avatar, haz login
Inserta un emoticono

Sobre este blog

Avatar de EUROTOPIA

EUROTOPIA

Aquest es el primer Blog que escric, encara que no es la primera experiència, ja al principi dels noranta un grup d’amics varen crear en Valencia una BBS (Bulletin Board System), que varen enllaçar en xarxa amb les principals ciutats espanyoles i posteriorment amb Internet, però el meu interès en les xarxes socials em ve de l’interès des dels anys setanta per la Cibernètica com a filosofia científica i no com a seudo-ciència estrictament mecanicista, reaccionària i inútil.
Si trie de vegades el català, es com a agraïment a la cultura catalana i a Barcelona, ciutat en la que vaig viure com a estudiant al final dels seixanta, aleshores refugi de la cultura progressista espanyola, en temps de foscor i dictadura
.

ver perfil »

Suscríbete

Selecciona el agregador que utilices para suscribirte a este blog (también puedes obtener la URL de los feeds):

Twitter

  RSS

  Oops! Parece que este módulo no está bien configurado o su fuente de datos no está disponible..